שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

11/03/2007 | 07:43 | מאת: מאיה

בס"ד לד"ר מריאטה אנקה שלום רב. אני בת 26 בריאה בדרך כלל סובלת מחרדות .אני בהריון והיום לפנות בוקר הרגשתי מתוך שינה שכל הגוף שלי רועד כמו פרקוס כזה התעוררתי מתוך שינה וראיתי שהידיים שלי רועדות ושהראש והגוף כולו רועד חשבתי שזה רעידת אדמה אבל מסתבר שלא . פשוט רעדתי ולא מקור.ואחרי כמה שניות זה נעלם . והרגשתי שוב רק לשניה עוד הפעם במהלך הלילה שאלתי היא האם התקף הפילפסי האדם שמקבל התקף הפילפסיה + פירקוסים מרגיש ורואה שהוא מפרקס ??? בתודה מראש מאיה

16/03/2007 | 09:32 | מאת:

שלום לך יש התקפים כלליים עם איבוד הכרה ואז האדם מחוסר הכרה ולא מודע על מה עובר עליו . יש גם התקפים פוקאליים עם הכרה שמורה ואז האדם יכול לצפות בחלק של הגוף שמפרקס. מכיוון שאת בהריון היתי ממליצה להבדק כולל כל בדיקות הדם , לפעמים רמות נמוכות של סידן או מגנזיום יכולות לגרום תופעות כאלה , רמות גבוהות של הורמות הטירויד גם כן .חרדות וסיותים ללא ספק גורמות לרעד . כל טוב