נשירת שיער מאסיבי ביותר

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

02/03/2007 | 12:14 | מאת: ירדן

שלום רב, אימי בת 63 סובלת בזמן האחרון מנשירת שיער עד כדי התקרחות באזור הקידמי של הראש. היא מתארת את נשירת השיער בגושים של שיער שנושר בזמן הסירוק וכן, בגירוד עור הקרקפת. אינני יודעת אם יש קשר, אך בשבוע וחצי האחרונים גם סובלת מבחילות והקאות. אציין כי היא עברה תקופה קשה של אי ודאות רפואית, מערכת העיקול שלה היתה בעייתית, כולסטרול גבוה ולכן שינתה את התזונה שלה בעקבות המלצת דיאטנית. הנושא גורם לה לא לצאת מהבית, לדיכאון, לבושה וכמובן, לדאגה גדולה. רופא המשפחה שלה אינו מתייחס ברצינות לתלונותיה. אציין שאימי יוצאת מרוקו וכאשר הגיעו לארץ בשנות ה - 50 קיבלו "טיפול הגון וקבלת פנים יפה" של ריסוס ראשם בחומר נגד כל מיני ובעיקר גזזת וגזזו את שיער ראשם. אז, מה אני אמורה לעשות עם אימי? לא נישמע לי שזה משהו גנטי, האם יש קשר לטיפול שקיבלה לפני שנים שהיום יוצא החוצה? האם יש קשר לדיאטה שעשתה? מה ההמלצה? אודה מאוד מאוד על חוות דעת. תודה וחג פורים שמח!

04/03/2007 | 10:46 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום ירדן, יש להיבדק אצל רופא עור. אם מדובר בטיפול גזזת, הרופא יבחין בכך בבדיקה בקרקפת. אם הנשירה כתוצאה מהטיפול, סביר להניח כי השיער לא יצמח. אין לזה פתרון, אולי רק השתלה.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות