כיצד עובדת הפרופסיה?

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

13/02/2007 | 17:27 | מאת: ארנון

שלום רב, רציתי לשאול מהו מנגנון העבודה של הפרופסיה, וכיצד בדיוק היא מונעת התקרחות? תודה מראש!

14/02/2007 | 15:26 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום ארנון, הפרופסיה היא השם המסחרי לפינסטריד. הפינטסטריד אושרה לראשונה ע"י רשויות הבריאות בארה"ב (FDA) לטיפול בבלוטת ערמונית מוגדלת. לשמחתם של הפציינטים שנטלו פינסטריד לערמונית, השימוש בתרופה היה מלווה בתופעת לוואי. התרופה למעשה הפחיתה את נשירת השיער ואף גרמה לצמיחה מחודשת. הפינסטריד חוסם ביעילות סוג 2 של האנזים 5 אלפא רדוקטאז שממיר טסטוסטרון ל-DHT. בעזרת חסימה זו, הפרופסיה מונעת מ"ההודעה על נשירת שיער" מלהגיע לזקיקי השיער שהם במבחינה גנטית רגישים ל-DHT. כך למעשה הנשירה נעצרת ואף במקרים רבים יש צמיחה מחודשת.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות