התרופה פרופציה עוד מספר שאלות

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

17/01/2007 | 20:39 | מאת: משה

דוקטור לי יש עוד 3 חברים שלוקחים או לקחו פרופציה. שניים מהם החליטו שהם מפסיקים לקחת את התרופה בדיוק בגלל אותה הבעיה שיש לי. זאת לאחר שכל אחד מהם לקח את התרופה במשך כחצי שנה. השלישי התחיל לקחת את התרופה לפני כ- 4 חודשים ולאור המידע שהוא מגלה כל יום מחדש על תופעות הלוואי הוא גם שוקל להפסיק לקחת אותה. מטרידה אותו במיוחד השאלה האם מי שלוקח פרופציה יוכל בעתיד להביא ילדים לעולם ? האם יש סכנה שלקיחת התרופה תיפגע בכושר להביא ילדים ? גם אני עדיין מתלבט אם להמשיך לקחת את התרופה. מה דעתך ?

18/01/2007 | 14:23 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום משה, אין סכנה בהבאת ילדים לעולם כאשר נוטלים פרופסיה. היא לא פוגעת בזרע ואיכותו. נטילת התרופה עלולה לפגוע בחשק המיני עלולה לפגוע בכ-2% מהגברים בחודש הראשון. חברך לא התלונן על ירידה בחשק, הוא רק מוטרד ממה שהוא שומע על התופעות, וזה בהחלט יכול להשפיע פסיכולוגית ולגרום כביכול לתופעות. באם נתקלים בתופעה של ירידה בחשק, לאחר שנתיים של שימוש זה יורד ל-1/2 אחוז השפעה.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות