קרחת מוקדית

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

02/09/2006 | 02:58 | מאת: תמר

יש לי נשירת שיער איומה, ולפני חצי שנה גיליתי קרחת בגודל של 5 שקלים, קרחת עגולה וסימטרית מאוד. מאוד מאוד מפחיד. חצי שנה אחרי...הקרחת גדלה לי מאוד, יש שיער ארוך ובשלב זה עדיין לא רואים. מה לעשות??? מה זו הקרחת הזו וממה נובעת? מה לעשות? איך עוצרים את התופעה???? מפחדת שאשר ללא שיער על הראש כי הקרחת מאוד גדלה לי. האם יש טעם לנסות לטפל על ידי דיקור סיני? הומאופט? למי כדאי לפנות כדי לעצור את הבעיה??? תודה מראש, תמר

03/09/2006 | 12:37 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום תמר, את סובלת כנראה ממחלה הנקראת אלופסיה אריאטה- Alopecia Areata וכדאי לפנות לרופא עור לטיפול. מדובר בתקלה של המערכת החיסונית. הנוגדנים לא מזהים את השיער כשלך, ועל כן מדכאים אותו. ידוע שגורמים כבהלה ומתח מפעילים את המחלה. יש טיפול מקומי בזריקות וגם בכדורים. אך שוב, אני ממליץ לגשת לרופא עור.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות