האם להמשיך לקחת פרופרסיה

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

28/11/2006 | 00:42 | מאת: רונן

שלום לך ד"ר, אני בן 33 נשוי , אני ואשתי מתכננים להביא ילד לעולם, אני השתמשתי עם פרופרסיה במשך 5 שנים, והתרופה עזרה לי מאוד, הקרקפת הפסיקה להיות שומנית, ולא מגרדת, השיער נהיה מלא יותר ועבה יותר, אחותי שהיא ספרית ומכירה את השיער שלי לא האמינה, , אבל.... לכל דבר יש מחיר, (למרות שהמחיר של התרופה יקר ~260 ש"ח) סבלתי מתופעות לוואי כגון: 1) התנפחות בפנים 2)כאבים באשכים לעיתים תכופות. 3)ירידה משמעותית כ 30% בכמות הזרע. אני כיום 4 חודשים ללא הכדור, הנשירה חוזרת לי ובגדול, 1) הייתי רוצה עצה שלך לאור התופעות לוואי וזה שאני ואשתי מתכננים ילד האם אני יכול להמשיך ליטול את הכדור? כי לי הכדור ממש עזר יכולתי להסתרק להרים את הבלורית למעלה, והיום אני מוריד כלפי מטה ומנסה להסתיר קרחות, 2)אם אני ישתמש, יש חברה שמייצרת תרופה גנרית בשם Finpecia מיוצרת ע"י ( Cipla (India והם מציינים שזו אותו דבר כמו פרופרסיה רק צבע וצורה שונה, מאושר ע"י FDA בהודו וכל זה ב 50% זול יותר מפרופרסיה האם זה כדאי? לסמוך עליהם? 3) האם אפשר ליטול יום כן יום לא. 4)שבירת הכדור 1mg לחצי מותרת? (נטילת חצי כדור) או שבשבירה התפרקות הכדור שונה בגלל שהציפוי נפגע? תודה מראש.

28/11/2006 | 16:34 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום רונן, 1) הייתי רוצה עצה שלך לאור התופעות לוואי וזה שאני ואשתי מתכננים ילד האם אני יכול להמשיך ליטול את הכדור? ת: כן. אל תדאג גם אם 70% תוכל להכניס את אשתך להריון... כי לי הכדור ממש עזר יכולתי להסתרק להרים את הבלורית למעלה, והיום אני מוריד כלפי מטה ומנסה להסתיר קרחות, 2)אם אני ישתמש, יש חברה שמייצרת תרופה גנרית בשם Finpecia מיוצרת ע"י ( Cipla (India והם מציינים שזו אותו דבר כמו פרופרסיה רק צבע וצורה שונה, מאושר ע"י FDA בהודו וכל זה ב 50% זול יותר מפרופרסיה האם זה כדאי? לסמוך עליהם? תצ: לא מכיר אותם, על כן לא ממליץ. זו תרופה גנרית ואין לי מושג מה היא מכילה. 3) האם אפשר ליטול יום כן יום לא. ת: אם אתה נוטל פרופסיה, לאחר שנתיי-שלוש, תוכל לקחת יום כן יום לא. 4)שבירת הכדור 1mg לחצי מותרת? (נטילת חצי כדור) או שבשבירה התפרקות הכדור שונה בגלל שהציפוי נפגע? ת: כשחוצים את הכדור, אין כמות מדוייקת כמה כל חצי מכיל, על כן זה לא מומלץ.

28/11/2006 | 17:02 | מאת: רונן

תודה

27/04/2008 | 13:33 | מאת: גולן

לפי מה שאומר הד"ר גינזבורג על Finpecia "זו תרופה גנרית ואין לי מושג מה היא מכילה" אני לא בטוח שהוא למד רפואה בכלל. ד"ר גינזבורג, תרופה גנרית מכילה את אותו חומר פעיל כמו תרופת מקור והיא זהה לה ! על פי מה שאתה אומר אסור להתשמש בתרופות של חברת טבע כי כמעט הכל שם גנרי (אני ללא קשר לעניין, מועסק כביולוג בחברת טבע). לידעתך פינאסטרייד של Cipla ו-Dr. Reddy's מאושר כבר משנת 2006 ע"י ה-FDA האמריקאי (מי שאישר אגב את פרופסיה לשימוש) והמוצר נמכר כחוק בארה"ב לצד פרופסיה המקורית. אני משתמש בפרופסיה גנרית (Finpecia) למעלה מ-3 שנים ויכול להעיד על איכותה.

27/04/2008 | 13:46 | מאת: גולן

אהה ושכחתי עוד פרט קטן ומעניין. גם מינוקסי 5 זה גנרי. המקור נקרא ריגיין. אז גם אל תשתמשו לפי ד"ר גינזבורג במינוקסי 5 או 2 של תרימה, זה גנרי. לסיכום, ברור שהכל שטויות ושהתרופות זהות לחלוטין רק שם אחר ויצרן אחר, אבל הכי חשוב מחיר אחר. שוק חופשי כבר אמרנו ?

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות