מפרצים

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

12/09/2006 | 04:20 | מאת: רותם

אני בן 22 וסובל מנסיגת קו שיער וממפרצים. המפרצים קיימים כבר מספר שנים אך לאחרונה אין ספק שהמצב החריף והפך להיות הרבה יותר בולט לעין. בקודקוד הראש המצב הוא לא של התקרחות השיער בכיסוי מלא אך אני חושב שאני מבחין בסימני דילול מסויימים ומעוניין לעצור זאת. אך יותר מכל חשוב לי להחזיר את הגלגל אחורנית (ככל הניתן כמובן) באיזור קו השיער וקידמת הראש (גם באמצע מקדימה מבחינים בדילול לאחרונה) התחלתי ליטןל פרופסיה לפני כחודשיים וחצי. שאלתי היא: בהנחה ובתקווה שהפרופסיה תפעל עלי במלוא היעילות, ואני מודע לכך שהסטטיסטיקה לא מבטיחה זאת, מה הם הסיכויים שקו השיער שלי והמפרצים ישתפרו ויתחילו לחזור למצבם המקורי? האם זה אפשרי בכלל? הבנתי שיש הטוענים שהפרופסיה משפיעה בעיקר על הקודקוד תודה! רותם

12/09/2006 | 16:22 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום רותם, הפרופסיה משפיעה בעיקר במרכז הראש ובקודקוד, אך ישנם מקרים שגם חלה השפעה מקדימה ובמפרצים. ב-60% מהמקרים השיער צומח, וב-80% מהמקרים שומר על הקיים.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות