קודקודים

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

09/09/2006 | 02:09 | מאת: בחור עם שיער

שלום ד"ר גינזבורג אשמח אם תוכל לענות לי על שתי שאלות בנוגע לשיער, שאלה שהטרידה אותי לאחרונה 1. מדוע השיער צומח בצורה של קודקוד וספירלה מסויימת סביב הקודקוד? (לא יודע אם כולם ככה או שזה צורה אחת מני רבות) 2. השיער שלי צומח בצורה מוזרה כך שיש לי שני קודקודים האחד באזור הכתר נוטה לימין שלי, השני נמצא בקדמת השיער נוטה למפרץ ימין שלי (יש לי התקרחות בצורת מפרצים ודלילות רק ב"שפיץ" הנותר של קדמת השיער) בנוסף יש לי שני קודקודים שנמצאים על גבול השיער (עורף שמאל שלי ומאחורי אוזן ימין שלי) כך שאני יודע שהם קיימים תאוריתית אילו השיער היה ממשיך לצמוח באותה תבנית לכיוון האזור שלהם (לשם מתכנס השיער) על כל זה ראוי להוסיף שיש לי קודקוד בזקן מצד ימין שלי באזור הגורגרת אתה יכול לתאר לעצמך שהשיער שלי צומח בצורה מטורפת, אם הייתי נותן לו ליצמוח פרא בטח הייתי נראה כמו שרקן (אם אתה יודע איך זה נראה) האמת אין לי בעיניין זה שאלה ספציפית כי זה לא שאני מחפש דרך לטפל בזה או משהו, פשוט מעניין אותי לדעת למה זה ככה, מי יודע אולי עוד יצמח מזה דבר טוב (תרתי משמע :-) תודה על כל תשובה בחור עם שיער מרתק

11/09/2006 | 13:18 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום בחור עם שיער, כמו שיש אנשים בעלי אף ארוך, וכאלה עם אף קצר, או אף עקום, יש הנולדים עם קודקוד בספירלה כלפי ימין (הכי שכיח), וקודקוד בספירלה כלפי שמאל. יש גם מקרים של 2 קודקודים. העניין גנטי, וזה נורמאלי לגמרי. אני נתקלתי בזה לא פעם. לגבי הזקן, אצל כל אדם, השיער צומח לכיוונים שונים לפי האיזור.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות