יש לי בעיה בן 16

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

16/03/2009 | 21:15 | מאת: צוויק

שלום ד"ר אני חושש שאני סובל מנשירה שיעררר. הייתי בטוח בהתחלה שידעתי למה השיער נשאר לי אבל זה המשיך טוב כך הסיפור שלי וסליחה על השגיאות כתיב ! לפניי כמה חודש חודשיים היה לי שיער ערוךך והיית תקופות שכל יום הייתי עושה פן הייתי עושה מחליק ואז שם חומרים עיצוב ווקס חימר וכאלה... סתומר כל בוקר הייתי חופף את הראש מיבש אם פן ואז מחליק את השיער ואז הייתי מעצב תיסרוקות אם ווקסס ..ואז בערב חופף ! זה יוצא כך שכל יום הרסת ממש את ולא הייתי מודה לזה כמו שאני עכשיו שזה הורס! בקיצור התחלתי לראות מפרצים בשיער הפסקתי אם הכל כמובן רציתי שיותר מהר השעיר ישתקם אז היסתפרתי קצר עכשיו כבר בערך חודש עבר מאז שהיסתפרתי ! אבל עד עכשיו הנשירה ממשיכה כל הזמן הישער שלי שומני או רטוב אני רואה מפרצים בשיער אבל אחרי הפיפה השעיר שלי מלא מלא שהאוא יבש! הייתי לפני 4 ימים אצל רופה אור הוא הסתקל בקטנה ממש כזה בזילזול לדעתי על השיער וראה שיש לי מפרצים (הייתי באותו הזמן אם שיער שומני לא חפפתי יומים בקווה שיראה שיש לי בעיה) ! הוא אמר לי לעשות בדיקות דם ולקנות את התרופה MINOXI 5 להשתמש בא ואז לחזור אחרי פסח אם התצאות ולראות אם התרופה עובדת שאלה שלי כתוב במאמרים שהתרופה היא רק לבני 18 + האם זה בסדר לקחת אותה בגילי ? ואם היא באמת תעזור לי ואם אני יפסיק לקחת אותה אז השיער שיצמח ינשור שוב פעם ? אז מה יצא לי ? כל חודש לבזבז 150 שקל על הדבר הזה ? האם אני סובל מנשירה באמת ? כאילו יכול להיות שנשאר לי שיער רק בגלל שהרסתי אותו אם מחליק\פן והשיער יצמח שוב ? צריך לציין שאני אוכל בריא בגלל זה לא נראה לי שיש לי בעיה בדם ואבא ואמא שלי מפוצצים בשעיר וכמו שהם אומרים ההורים שלהם גם מלאים בשעיר אבל אבא שלי לא ממש מכיר את אבא שלו אז יש מצב שהוא קרחת אבל אבא שלי ממשה שהוא זוכר הוא היה מלא בשיער אז זה לא תורשתי ! ואיך אני ידע שזה תורשתי ?רק אחרי שיבוא את התוצאות מבדיקות דם ? אני ידע? ואני מישמתש כבר בחודש בשמפו קמילוטקט הוא שמפו טוב ? אומרים שהוא מפסיק נשירת שיער ומצמיח שיער זה נכון ? יש מצב שהוא פוגע בי וגורם לי לנשירה !כי שמתי לב שאמא שלי בעצמה קצת סובל מנשירה יש מצב בגלל השמפו היא בת 42 ! אוכל בריא משהו מטורף! סוג השאר שלי חלקק ודק ! בבבקשה תענה לי על השאול ותגיד לי מה לעשות אם זה ! תודה מראש סליחה על השגיאות כתיב ועל החפירה!

17/03/2009 | 08:33 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

צוויק שלום, אם רופא העור נתן לך את התרופה מינוקסי 5% סימן שמצא שאתה זקוק לה וזה בסדר לקחת אותה בגילך. כדי לראות תוצאות צריך להתמיד בלקיחת התרופה לפחות חצי שנה - בתחילת הטיפול עלולה להתגבר הנשירה אך לאחר מכן גודל שיער עבה ובריא יותר.אם מפסיקים את התרופה הנשירה חוזרת. כמובן שכל ה"טיפולים" שעשית לעצמך בשיער לא תרמו לו ויתכן שעשו נזק אבל יש להניח שהמינוקסי ישפר את המצב. כדי להיות רגוע יותר הייתי ממליץ לך לחעשות בדיקה גנטית שבאמצעותה תוכל לדעת אם יש לך באמת את הגן של ההתקרחות ובהתאם לתשובה להחליט אם הטיפול במינוקסי מתאים לך או שיש מקום לטיפול אחר - את הבדיקה ניתן לבצע אצלי. בנוסף אני ממליץ לך להכנס לאתר החדש שלי בנושא השיער כדי שתוכל לקבל מידע רב אודות כל הקשור לנושא: www.hairloss.co.il .

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות