שאלה לד"ר אלכס גינזבורג

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

15/03/2009 | 14:32 | מאת: אלעד

שלום ד"ר.אני מעוניין להחליף את הפרופסיה שאני נוטל במשך שנתיים בפרו-קיור מפאת סיבות כלכליות.לאחר מחקר שעשיתי ,נוכחתי לגלות ששתי התרופות מיוצרות ע"י אותה חברה(msd),שתיהן מכילות את אותו חומר פעיל(פינסטריד),אמנם במינון שונה,אך ניתן לחלק את הפרו-קיור.אכן חלוקה שכזו לא מבטיחה כמות שווה בכל חלק מפאת חלוקה לא שווה של החומר הפעיל(פינסטריד)בפרו-קיור,אך מחקרים הוכיחו שגם 0.5 מ"ג פינסטריד ליום, מביאים לתוצאה זהה כמו 1 מ"ג,לפיתרון בהיתקרחות.הייעוד של התרופות אמנם שונה,אך בעצם מדובר בעצם באותה התרופה רק במינון שונה של הפניסטריד.אם כך, אבקש את אישורך לקחת את הפרו קיור.אודה לך על תשובה מפורטת,המתייחסת לכתוב לעי"ל.

16/03/2009 | 09:13 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

אלעד שלום, כפי שאתה בעצמך מציין חלוקה של הפרוקיור גורמת לחלוקה לא שווה של החומר ובאופן כזה המינון של החומר הפעיל יהיה שונה מיום ליום. על פי מחקרים אין צורך לקחת יותר מ-1 מ"ג של פינסטריד ליום כדי לקבל תוצאות, אך גם אין לקחת פחות מזה ולכן אני לא ממליץ לקחת את הפרוקיור ואם התוצאות של הפרופסיה משביעות את רצונך, רצוי מאד להמשיך - זוהי המלצתי.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות