קרקפת שומנית.....

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

09/03/2009 | 20:54 | מאת: אלי

שלום רב! אני סובל מנשירת שיער מסיבית כבר קרוב ל5 שנים.... ממש מתחיל להיות לי קרחת.... שמתי לב שמצח כלומר התחלת הקרקפת היא נורא נורא שומנית כזאת... יש לציין שאני משתמש בשמפו טבעי של קמילוטרקט (רוזמרין) ממה זה יכול להיות השומניות הזאת?

10/03/2009 | 08:37 | מאת: ד"ר גינזבורג

אלי שלום, ברוב המקרים הסיבה להתקרחות הינה גנטית, כלומר היא מורשת מגנים המועברים מצד האם או מצד האב ולעתים מצד שניהם, אך יחד עם זאת, לפעמים עשויה הנשירה לדלג על דור. ה-DHT הינו הורמון גברי והגורם העיקרי להתקרחות גברית טיפוסית.רוב האנשים בעלי הנטיה להקריח סובלים משיער שומני. אני מציע לך ללכת לרופא עור כדי לבדוק אפשרות של טיפול לנשירת השיער, כמו כן מציע לך לעשות בדיקה גנטית שבאמצעותה תוכל לדעת אם יש לך את גן ההתקרחות ובהתאם להחליט על טיפול.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות