שאלה לד"ר הנכבד

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

22/02/2009 | 18:31 | מאת: אריאל

שלום! קוראים לי אריאל ואני בן 24. אני סובל מגיל 16-17 מסבוריאה ופולקלאליטיס של עור הקרקפת. טופלתי בשמפו סבוסל ואגיספור, וגם במינוצין שעזרו לתקופה מסוימת , אך לא לגמרי (לקחתי מינוצין בסייקלים של שנה בערך), עור הקרקפת שלי מאוד שמנוני ככה שנוצרים לי הרבה פעמים פצעים מוגלתיים גדולים , שמצריכים אותי לקחת אנטיביוטיקה מדי פעם. לפני שנה וחצי התחלתי לקחת ראקוטן למשך חמש חודשיים וזה די הפסיק את הפצעים שהיה לי בפנים והפסיק לתקופה מסוימת את הפצעים בקרקפת(שחלקם מוגלתיים וחלקם גלדים). אך, לפני שנה בנוסף התחילה לי נשירת שיער אחרי תום לקיחת הראוקטן, ואין אצלי במשפחה קרע גנטי לנשירה. אני מאוד לחוץ מזה מכיוון שהשיער שלי חשוב לי והוא בצבע די נדיר. השאלה שלי האם הנשירה הזאת היא בגלל DHT , או בגלל משהו אחר? הייתי אצל רופא עור וביקשתי ממנו לקחת פרופסיה ואני כבר חמישה חודשיים לוקח פרופסיה. נשירת השיער די מתאימה לאופי של נשירה גנטית בכך שיש לי הדללות של שיער באזור המפרצים. הרופא עור שלי המליץ לי לקחת רואקטן במינון (10 מ"ג) כדי לטפל בפצעים בקרקפת, אך אני מאוד מודאג בקשר לשיער מה עליי לעשות?

23/02/2009 | 13:45 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

אריאל שלום, אני חושב שההמלצה של רופא העור לקחת ראוקוטן היא נכונה - מינון כזה קטן לא יכול לעשות תופעות לוואי.

23/02/2009 | 15:02 | מאת: אריאל

האם אתה חושב שהנשירה היא כתוצאה מה DHT (גנטי או לא) או שיכול להיות מפעילות רבה של בלוטת החלב בקרקפת ?

24/02/2009 | 08:58 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

אריאל שלום, הנשירה שלך יכולה להיות גנטית הורמונלית אך יכולה להיות מושפעת גם מה-DHT - כשיש פעילות יתר של בלוטות החלב, הנמצאות בצמוד לזקיקי השערה, עלול השורש להחלש, ונוצרת נשירה. פעילות היתר של בלוטת החלב וההתקרחות מושפעות מהורמון ה-DHT. הייתי ממליץ לך לעשות בדיקה גנטית שבאמצעותה תוכל לדעת אם יש לך את הגן של ההתקרחות ובהתאם תחליט על המשך טיפול - כן או לט. בנוסף, הייתי ממליץ לך לקנות את הספר שכתבתי בנושא "השיער", הנמצא למכירה בחנויות, כדי לקבל מידע מקיף יותר על הנושא.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות