נשירת שיער

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

08/09/2006 | 16:51 | מאת: קרן

שלום, אני בחורה בת 29, בריאה וללא עבר של מחלות מיוחדות, היו לי קצת בעיות הורמונליות שנפתרו. לפני מספר שנים החלה לי נשירת שיער כך שכיום יש לי כמעט קרחת. הייתי אצל המון רופאים מכל הסוגים ועברתי המון בדיקות דם ואבחנות, אך לצערי לא גילו דבר. לפני מספר ימים ישבתי אני עם הבדיקות והתוצאות הרבות ואיבחנתי כי הרופא סימן באחת הבדיקות את רמות הפריטין E2 שלי שיצאו 12.4 והבנתי כי זה מאוד נמוך (יש לציין כי הבדיקה הזו נערכה ב03'). בהמלצת הרופא נטלתי כדורי רוטס במשך כבערך שנה, כל יום שני כדורים (ובשנת 05' עלה מאגר הפריטין ל60), אך ללא שיפור בכלל! לפי חיפוש, שערכתי באינטרט באתרי רפואה רבים גיליתי כי אכן ישנו קשר ישיר בין נשירת שיער לרמות פריטין נמוכות. אני ממש מיואשת ממצבי ומקווה שתוכל לעזור לי ולייעץ לי על טיפול או להפנות אותי למומחים בנושא. תודה רבה.

11/09/2006 | 13:21 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום קרן, רוטס אינו תחליף לברזל. מחסור בפריטין זו אחת הסיבות לנשירה. ממליץ לבצע בעוד חודש בדיקת דם נוספת לבדוק את רמת הפריטין, וכן לגשת לרופא עור, המתמחה בשיער.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות