שיערות על הכרית

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

15/02/2009 | 17:06 | מאת: מוטרד

שלום דוקטור לפי האינפורמציה שאתה נותן כאן בפורום אחד המדדים לבדיקת הנשירה הוא ספירת השיערות בבוקר על הכרית. במידה וקיימות יותר מ-8 שיערות מדובר בנשירה רצינית. אני משתמש כמעט כחמישה חודשים בפרופציה. בתחילת השימוש הייתי רואה בבוקר לעיתים גם בסביבות ה-25 שיערות. לאחר כ-90 יום מס' השיערות ירד לכ-8 עד 15 שיערות. אולם היום בבוקר שוב פעם נתקלתי בכמות שיערות הנעה בסביבות ה-20-25 (אבל לאחר כתשע וחצי שעות שינה) שאלותי הן: 1) מה זה אומר? למה שוב ישנה עלייה ? 2)שאתה אומר 8 שיערות - לכמה שעות שינה אתה מתכוון? הרי ברור שזה משפיע כי 9 שעות הן יותר משליש יום. 3) האם היותי בן אדם שמתהפך הרבה בלילות ולא ישן טוב עשויה להגדיל את מס' השיערות על הכרית בבוקר (זה נשמע לי די הגיוני) ולסיכום, ספירת השיערות היא עניין די מלחיץ אך משום מה לא נשמעת כעניין מדעי ומוחלט לגמרי. אודה לך אם תשפוך קצת אור בשבילי ובשביל שאר הסופרים.

16/02/2009 | 13:40 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

מוטרד שלום, נכון שספירת השערות על הכרית אינו עניין מדעי אבל בהחלט כלי עזר מצויין לדעת אם מדובר בנשירה רצינית או לא. אני מדבר על שעות שינה נורמליות של בין 5-7 שעות בלילה - כולנו זזים בעת השינה כך שאני לא חושב שזה משפיע. בכל אופן, אתה לוקח את התרופה הטובה ביותר שאת תוצאותיה רואים אחרי כשנה, אך אם אתה מתלונן על נשירה כזו אחרי 5 חודשים כדאי שתלך בכל זאת להבדק אצל רופא עור.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות