האם יש סיכון לפגיע בזרע ולסרטן ולתיפקודי כבד

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

12/02/2009 | 17:23 | מאת: חדש בלקיחת פרופוסיה

לד"ר גינזבורג ויתר הקוראים שלום אני בן 47 והחלה אצלי הדללות בשיער והתחלתי לקחת את הפרופוסיה אבל שמעתי שהיא פוגעת באיכות הזרע,וצריך לעשות בדיקות דם לתיפקודי כבד לאחר שלוקחים כמה חודשים .כמה שנים סה"כ קימת בעולם התרופה הזו ומה ידוע על סיכונייה אולי פגיעות נוספות ברקמות ומערכות בגוף ואולי גם סיכון לסרטן מה דעתך דעתכם?

15/02/2009 | 09:14 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שוב שלום לך, אין צורך בבדיקות דם כלשהן לפני תחילת הטיפול ובמהלכו, אלא לפי החלטת הרופא. יחד עם זאת מומלץ לגברים מעל גיל 40 לבדוק את רמת ה-PSA בדם לפני תחילת הטיפול בתרופה, כדי לדעת מה מצב בלוטת הערמונית. חשוב לציין כי אין כל עדות להשפעה שלילית על הגוף בשימוש ארוך טווח בפרופסיה הקיימת יותר מעשר שנים כטיפול להתקרחות. אני ממליץ לך לקנות את הספר שכתבתי בנושא השיער, שנמצא למכירה בחנויות, כדי לקבל מידע מפורט אודות כל נושא השיער.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות