סבוראיק דרמטיטיס

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

01/02/2009 | 20:47 | מאת: דנה

שלום דוקטור! אני בת 19. לפני כחצי שנה חליתי במחלת עור בקרקפת שאובחנה על ידי רופאים כסבוראיק דרמטיטיס. מצב העור בקרקפת היה נוראי-היו לי מספר שכבות של קליפות צהובות ושומניות. היום לאחר טיפול בניזורל,באגיספור ובפיטוסיליק אין לי קליפות. מה שנשאר עדיין זה שבמספר אזורים בקרקפת העור נראה לבן יותר וטיפה מוגבה יותר על פני שאר העור (רק אני מבחינה בזה וגם אחרי התבוננות מעמיקה!) ומכאן אני מסיקה שיש עדיין "מוקדי" סבוריאה. הטיפול עוזר לי אך ההחלמה מאוד מאוד איטית ושיערי נחלש ונדלדל מאוד מאוד כתוצאה מהטיפול. מאתרים רבים באינטרנט הבנתי שהמחלה הזאת הינה כרונית ולא ניתן להיפטר ממנה עד הסוף אולם ניתן לשמור על מצב סביר פחות או יותר של העור. לעומת זאת באתרים אחרים קראתי שהמחלה כן ניתנת לריפוי. הייתי רוצה לשמוע ממך מה נכון מבין שתי הטענות. תודה רבה מראש. דנה

03/02/2009 | 15:44 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

דנה שלום, הסבוראיק דרמטיטיס היא אכן מחלה כרונית אך אם מטפלים בה כראוי ניתן לקבל תוצאות טובות.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות