אורך השערות

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

27/01/2009 | 09:28 | מאת: שחר

אני בת 26 בריאה בד"כ .מספר השערות שנושרות לי מדי יום אינו עולה על 50 אך יחד עם זאת ישנה תופעה שמטרידה אותי מאוד: חלק מהשערות הנושרות לעתים קרובות הן באורך קצר מאוד למשל 7-10 ס"מ (ואינן נגזרו מעולם) בעוד שרוב השער שלי מגיע ל-50 ס"מ! מדוע חלק מהשערות נושרות אחרי תקופת גדילה של מספר חודשים (7 ס"מ) ואילו שאר השערות נושרות לאחר גדילה של כמה שנים (50 ס"מ), האם זו תופעה נורמלית? ממה היא עשויה לנבוע?

28/01/2009 | 12:41 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שחר שלום, הצמיחה והנשירה של השיער הינו תהליך דינמי - כלומר השערות נושרות וצומחות בין 3-6 שנים ולכן יכול להיות מצב ששערה אחת נושרת אחרי 3 שנים באורך מסויים ושערה שניה נושרת אחרי 6 שנים כשצברה עוד אורך - זה ההסבר להבדלים באורך השערות. כמובן שזוהי תופעה נורמלית.

28/01/2009 | 14:53 | מאת: שחר

כלומר ייתכן ששערה אחרי 3 שנים צמחה רק משהו כמו 7-10 ס"מ? זה נורמלי, כי הרי הקצב הוא כס"מ לחודש לא?

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות