נשירת שיער קשה

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

25/01/2009 | 10:37 | מאת: אורית

ד"ר גינזבורג שלום, אני בת 27 ואובחנתי לפני חודשיים כחולת טרשת נפוצה, בדצמבר האחרון אושפזתי עקב התקף של המחלה וקיבלתי סטרואידים ( סולומדרול ) למשך 5 ימים בעירוי. במהלך האישפוז החלה לי נשירת שיער מאוד חזקה, שלא הפסיקה עד היום למרות שכבר סיימתי מזמן את הטיפול. אני מרגישה כי איבדתי כ-30% מהשיער בחודש שעבר ומאוד מפחדת בגלל שזה פשוט לא מפסיק, אני מפזרת אחרי שערות בכל מקום שאני הולכת, ומדובר בכמויות מאוד גדולות. בדקתי עם הרופא המטפל בטרשת שלי ועם עוד רופא שמומחה בטרשת נפוצה ושניהם אמרו כי אין קשר בין המחלה לנשירת שיער. חשוב לציין שבחודש האחרון אני מקבלת גם זריקות שנקראות רביף, שזה אינטרפרון B אני אשמח לשמוע את דעתך, אולי אתה תדע מה הסיבה, והאם איזשהו טיפול שאני יכולה לנסות לקחת. תודה

26/01/2009 | 10:49 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

אורית שלום, הנשירה היא כנראת תופעת לואי לסטרואידים שלקחת וקרוב לודאי שהנשירה תחלוף והשיער יחזור לצמוח.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות