שוקל התחלה במינוקסי

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

19/01/2009 | 19:32 | מאת: רון

אהלן ד"ר מהו בדיוק מינוקסי, מה הוא עושה למשתמש בו? האם מטפל בקרקפת (פותח נגבוביות וכדומה), או שמה פשוטו כמשמעו מדרבן את השיער לגדול כמו דשה שתילים ופרחים..? כמו כן האם כאשר מפסיקים עם טיפולו אז השיער נושר חזרה, או לוו דווקא? מהם תופעות הלווי שלו? אילו מינונים רצויים וכדאים בתור התחלה ואיזה חוזק באחוזים..? מודה לך מקרב לב על תשובתך הכנה. רון

20/01/2009 | 09:17 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

רון שלום, המינוקסידיל הינו תרופה המרפה את שרירי דופנות העורקים ומביאה בכך להרחבת כלי הדם. במילים פשוטות פעולה זו מאריכה את מחזור חיי השערה ומעודדת את צמיחתה של שערה חדשה. הפסקת השימוש בתרופה גורמת להמשך תהליך ההתקרחות. מומלץ להתחיל להשתמש במינוקסי 5% - עם תחילת השימוש בתרופה עלולה נשירת השיער להחריף אך במקום שיער זה עתיד לצמוח במהרה שיער חדש, עבה ובריא יותר.את המינוקסידיל מורחים פעמיים ביום ישירות על הקרקפת ומעסים כדי שיספג ויתכן שהשימוש בהתחלה ילווה בגירוי של הקרקפת אולם רק 6% מן המשתמשים סובלים מתופעה זו.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות