פרופסיה-השפעה על כמות הזרע

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

17/01/2009 | 23:12 | מאת: מבוהל

אני לוקח פרופסיה תקופה לא קצרה,אני שם לב שככל שהזמן עובר כמות הזרע שלי ממש יורדת,לאחרונה בקושי יוצא לי טיפה של זרע שאני גומר,אני ממש מודאג שלא אוכל להוליד ילדים שארצה או שזו תופעה חולפת ושמפסיקים עם זה הזרע חוזר לכמות הרגילה?

18/01/2009 | 09:03 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

מבוהל שלום, ממחקרים קליניים שנעשו פחות משני אחוזים מהגברים דיווחו על תופעת לוואי של ירידה בחשק המיני וכן ניכר סיכון קטן בהפחתת נפח הזרע, אם בלוטת הערמונית קטנה עקב נטילת פרופסיה. פעילות הזרע נשארה נורמלית ולא הושפעה מהתרופה. תופעות לוואי אלה נעלמו עם הפסקת השימוש בתרופה. תופעות אלה העלולות להופיע בחודש הראשון, הן במקרים רבים זמניות, ובהמשך הטיפול הן חולפות מאליהן ויורדות עוד יותר לאחר שנתיים של נטילת התרופה. במחקר שנערך בקרב 181 גברים ונמשך שנה, נצפתה ירידה קלה בנפח בלוטת הערמונית, אולם נמצא כי פעילות הזרע ואיכותו נשארו תקינות לגמרי גם בנטילת הפרופסיה. אלה הן העובדות על פי מחקרים - תנהג בהתאם לתחושתך אם כי אני ממליץ על שימוש בפרופסיה ואני מניח שהיא עוזרת לך אם אתה מתמיד כבר זמן מה.

18/01/2009 | 22:56 | מאת: מבוהל

התרופה אכן עוזרת לי ויעילה,אבל הרצתי חיפוש וראיתי על כמה גברים שטוענים כי אינם יכולים להכניס להריון בגלל התרופה וזה פגע בפוריות שלהם,וזה הדבר האחרון שאני רוצה שיקרה........בעבר שהייתי מגיע לאורגזמה היתה לי כמות גדולה בהרבה של זרע השאלה אם זה תופעה רק בזמן לקיחת הכדור או שהיא תמשך גם שאפסיק ואם יש פגיעה באיכותו...

19/01/2009 | 19:52 | מאת: מאור

אני משתמש בפרופסיה ולא היתה לי כל בעיה להכניס את אישתי להריון. אני חחושב שהרבה מהמידע המבהיל מקורו בחברות תרופות מתחרות, כי מעולם לא שמעתי על רופא או מחקר שמאשש את נבואות החורבן האלו...

28/04/2010 | 02:41 | מאת: סירה

הילד נולד בריא וברוך השם בדרך כלל בריא?? חשוב לי לדעת כל בעיה קטנה ..

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות