מפרצים

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

14/01/2009 | 20:17 | מאת: דוד

שלום רב, אני בן 26 ועד כמה שזכור לי כבר מתקופת הצבא היו לי מפרצים,לא משהו קריטי מדי, אם אני צריך לתאר אותם - הם היו בשלב 2 לפי התבנית של המילטון. (http://www.karachat.co.il/selfDiagnosys.asp?level=2) בשנה האחרונה שמתי לב למגמה שהמפרצים מעמיקים לאט לאט - לדעתי אני נמצא בשלב 3 לפי התבנית של המילטון - והשיער הפך לדק יותר , אך אין שום סימן עדיין להתקרחות כלשהי בקרקפת או במקום אחר ואני לא שם לב לנשירה דרסטית כלשהי (לא מגיע ל-100 שערות שנושרות ביום, הרבה פחות) ככלל חוץ מהמפרצים המעמיקים אין לי שום בעיות עם השיער והייתי שמח שהוא ישאר במצבו הנוכחי... 1.האם העמקת המפרצים והעובדה שהשיער הפך דק יותר אומרת שבהכרח אני אתקרח בעתיד או שייתכן שזוהי אופי וצורת השיער שאהיה איתה מעתה והלאה? 2.אם אני מחליט ללכת על טיפול תרופתי - האם יש עדיפות לפרופסיה או למינוקסי במצבי? 3.האם ישנה תרופה שגורמת לצמיחת שיער במקום כבר בו אין שיער או שהתרופות רק משהות את המצב? 4.לא שאני כזה מבוגר - אבל האם בגילי יש טעם להתחיל לטפל בנושא או שזה כבר אבוד? תודה רבה על העזרה! וסליחה על החפירה הארוכה...:-)

15/01/2009 | 11:26 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

דוד שלום, דבר ראשון אני מציע לך לעשות בדיקה גנטית שבאמצעותה תוכל לדעת אם יש לך את הגן של ההתקרחות ולהחליט אם להתחיל טיפול בפרופסיה כדי שישמור על הקיים ואף יצמיח שיער חדש. אם במפרצים אין כבר בכלל שיער גם המינוקסי לא יעזור ובמקרה כזה הפתרון הטוב ביותר הינו השתלת שיער במפרצים. קצת קשה להשיב על שאלותיך באינטרנט מבלי לראותך ואם אתה מעוניין תוכל להתקשר לתאם פגישת ייעוץ להשתלה או תור לבדיקה הגנטית בטל. 09-7603406.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות