לד"ר גינצבורג,

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

07/01/2009 | 20:03 | מאת: יאיר

אני בן 25. לפני כ-5 חודשים התחלתי לקחת פרופסיה בהמלצת רופאת העור שלי. התחלתי לקחת את התרופה יחסית מוקדם, כך שבינתיים לא ניכר עלי שאני מקריח (אם מסתכלים ממש טוב, אז ניתן להבחין בדלילות מסוימת במפרצים). עם זאת, כאשר אני מסתרק ומתקלח בעיקר, נושרות לי מספר לא מבוטל של שיערות. אני לא חושב שיש שינוי לטובה מאז שהתחלתי לקחת את הפרופסיה. אם כבר, ישנו שינוי קל לרעה, כלומר: נושרות לי יותר שיערות מבעבר. שאלתי היא מתי אני אוכל לדעת בודאות האם הפרופסיה עוזרת או לא? אני רוצה גם לשאול האם יש קשר בין נשירה לקסקסים? לאחרונה שמתי לב שיש לי קסקסים. כמו כן, אשמח לדעת האם ניתן לטפל בקסקסים. בתודה מראש, יאיר.

08/01/2009 | 08:42 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

יאיר שלום, התוצאות הראשונות של האטת קצב הנשירה ניתנות להבחנה כעבור מספר חודשים מתחילת הטיפול - בעיקר בשל צמיחה איטית המאפיינת של השיער.כדי לדעת אם הטיפול בפרופסיה מניב תוצאות יש להשתמש במשך שנה לפחות, ורק לאחר שנה אפשר להגיע להחלטה נכונה בדבר המשך הטיפול או הפסקתו.אני ממליץ לך לצלם את הקרקפת אם טרם עשית זאת בתחילת הטיפול ולהשוות עם תמונה שתצולם לאחר שנת טיפול כדי לראות את ההבדל. אחרי 5 חודשים עדיין מוקדם להרים ידיים, אני מציע שתמתין עוד מעט ותחוש בהבדל. הקשקשים לא גורמים לנשירה אבל כדאי להתייעץ עם רופא עור כיצד לטפל בהם.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות