פרופסיה חלופית ומחירה

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

05/01/2009 | 22:17 | מאת: אלמוני0123

שלום ד"ר אני נוטל פרופסיה מזה כ 8 חודשים, רציתי לשאול מתי נגמרת הבלעדיות על הפרופסיה ויצאו חלופיות חוקיות, הבנתי שאחרי 20 שנה אבל מתי הומצאה הפרופסיה? רציתי לדעת האם יש חדש והאם יש טיפולים חדשים בעתיד הקרוב עבור הקרחה התחלתית במרכז הראש .. כמו כן שמעתי שיש חלופות לפרופסיה, כמו כדור שמחלקים אותו לארבע ובמקור מטפל בערמונית מוגדלת אך החומר בו זהה לחומר שבפרופסיה.. מה אתה אומר על כך והאם באמת אפשר להוזיל את מחירה ע"י החלופות הנ"ל או חלופות הדומות להן... תודה רבה !

06/01/2009 | 09:20 | מאת: נתן

אני לא רופא אבל אני חייב לומר לך שלחלק כדורים זה מסוכן לאללה כי אתה אף פעם לא יודע אם החלוקה מדוייקת - יכול להיות שלפעמים תיקח פחות מדי ולפעמים יותר מדי וזה ממש לא בריא. חוצמזה שהפרופסיה אושרה על ידי משרד הבריאות לטיפול בהתקרחות וכדורים אחרים לא.

06/01/2009 | 09:25 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

אלמוני 0123 שלום, הפרופסיה נחשבת היום לתרופה הטובה ביותר ועם הניסויים הקליניים המוכחים ביותר. אני מניח שעם הזמן ימצאו תרופות חדשות אך זה כנראה יקח עוד זמן. אני לא ממליץ ליטול את הפרוקיור ולחלק אותו ל-5 חלקים, היות ובכלל לא ניתן לדייק בחלוקה ובנוסף חשוב לדעת שהחומר הפעיל אינו מפוזר האופן שווה בתוך טבלית הפרוקיור, מכאן שמינון החומר הפעיל יהיה שונה מיום ליום, ועל פי מחקרים יש לקחת לא יותר ממיליגרם אחד ליום מן החומר פינסטריד, כך שקיים חשש שהמטופל יקבל בכל יום מנה שונה. מעבר לכך, לא נבדקה בטיחות סוג זה של טיפול ואין כל הוכחה ליעילות הטיפול בצורה זו.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות