לנצח?

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

22/12/2008 | 15:47 | מאת: שני

ד"ר שלום, אני בת 23 וסובלת מנשירה חמורה ביותר במשך כ-3 שנים כשבחצי שנה האחרונה חלה החמרה דרסטית וכמעט ולא נשאר לי שיער. יש לציין שיש לי תזונה מאוזנת ונהדרת הלכתי למגוון רופאים ועשיתי מגוון בדיקות דםת ולפיכך כמה שאלות: 1. אני סובלת מטלסמיה מינור (תורשתי יש את זה לכל המשפחה) אך בבדיקות האחרונות נראה חסר בברזל. האם יש מקום לקחת ברזל כשבעצם אין מה שיעביר אותו לתאים (המובגלובין)? ניסיתי בעבר וזה גרם לי לעצירות ואני סובלת גם מהמעי הרגיז מה שמאוד מרגיז. 2. אני נוטלת מולטיויטמין ופרוביטויקה באופן יומיומי. האם דבר זה יכול להשפיע על הנשירה באופן של overdose? 3.בנוסף אני משתמשת במינוקסי לנשים. זה הופך את השיער היבש מאוד גם ככה, לאפילו יותר יבש וחסר ברק. האם הפתרון הוא באמת המינוקסי, ואם כןת האם אני אצטרך להשתמש בו לנצח (משום שנאמר כאשר מפסיקים את הטיפול הנשירה חוזרת)? עם שימוש מתמשך במינוקסי לא יורדת השפעתו? קראתי איפשהו שלאחר תקופה ארוכה של שימוש יחולה להיווצר נשירה חריפה יותר מבעבר. 4. עד כמה משפיע תוסף התזונה "רוטס" של ניטרולייף על הנשירה? תודה על הסבלנות

23/12/2008 | 17:08 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שני שלום, באשר לשאלתך הראשונה - כדאי לקחת ברזל היות וחוסר בברזל הינו גורם אחד לנשירת שיער. ישנם סוגי ברזל שונים כך שתשתמשי במתאים לך יותר. לשאלתך השניה - מולטיויטמין ופרוביוטיקה אינם משפיעים על נשירת השיער. לשאלתך השלישית - אני מציע להמשיך במינוקסי למרות שקשה לי לענות דרך האינטרנט מבלי לבדוק אותך, ואין אמת בטענה שאחרי תקופת שימוש ארוכה במינוקסי הנשירה מחריפה. לשאלתך הרביעית - תוסף התזונה רוטס אינו משפיע על נשירת השיער.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות