נשירה ושיער דליל

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

14/12/2008 | 21:42 | מאת: מור

שלום, אני בת 21, וכל חיי הייתי בעלת שיער מלא מאוד. בשנה האחרונה התחילה לי נשירת שיער, בחצי שנה האחרונה הנשירה החריפה מאוד ועכשיו טיפה נרגעה, אני מעריכה כי כבר לא נושרות לי מעל מאה שיערות ביום אבל הנזק כבר נראה לעין והשיער נהפך לדליל מאוד. הלכתי לרופא עור עם בדיקות דם תקינות, הוא קבע שזה גנטי, בלי שהוצאתי מילה מהפה ובלי להעיף מבט בקרקפת או בשיער שלי. לאחר שלחצתי עליו הוא עשה לי בדיקת משיכה שבה יצאו 4 שיערות והוא אמר שזו לא נשירה חזקה ושזה גנטי (שוב, בלי להעיף מבט בקרקפת אפילו) ושאין עם זה מה לעשות ועכשיו לעולם השיער לא יחזור לקדמותו.. יש לציין שיש הרבה סיבות אפשריות לנשירת השיער שלי כמו החלקות שעשיתי בשיער עד לא מזמן (הפסקתי בעקבות הנשירה), כתפיים וצוואר תפוסים ותקופה די לחוצה בזמן האחרון, והקרקפת שלי מגרדת מאוד (ואין לי כינים. בדקתי.) אני כבר מיואשת, המצב גורם לי לדיכאון ולחוסר רצון לצאת מהבית מה עושים? :((

15/12/2008 | 14:01 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

מור שלום, המצב שאת מתארת בהחלט יכול להיות על רקע גנטי. גם החלקת השיער לא תורמת. בכל מקרה, קשה לי לענות לך דרך האינטרנט מבלי לבדוק אותך.

04/03/2009 | 20:15 | מאת: סטפני

הי גם אני סבלתי מנשירה עיקשת שהחלה אחרי הלידה ופשוט סירבה להיפסק במשך שנתיים. הייתי מאוד מוטרדת שכן חלה אצלי התקרחות בחלקים שונים בראש ולכן פניתי לרופאת עור שעשתה לי מיליון בדיקות ובסוף אמרה לי שאין לי שום בעיה רפואית ושיש מגמה כללית של התקרחות באוכלוסיה בגלל סיבות סביבתיות אלו ואחרות. החלטתי לפנות לצד האלטרנטיבי של הרפואה (למרות שלא האמנתי בו עד אז) ולאחר התייעצות עם מרצה לרפואה סינית, השגתי את שמות הצמחים שע"פ הרפואה הסינית מעודדים התחדשות תאי דם בקרקפת. מצאתי מפעל בגליל בבעלות איש מקסים והוא הכין לי ערכה מאותם צמחי מרפא למניעת נשירה (המוצרים כולם טבעיים באישור משרד הבריאות). אני רק יכולה לומר לך שחיי השתנו מאז. אחרי חודש הנשירה נעצרה לגמרי ואחרי חודשיים השיער שנשר החל לצמוח מחדש. כיום אני משתמשת כבר חצי שנה במוצרים וטפו טפו טפו, השיער מלא ולא נושר. יותר מזה, מספר בנות בעבודתי שראו את התוצאות במו עיניהן, החליטו לנסות אף הן את הערכה וכולן מרוצות עד השמיים והפכו ללקוחות קבועות של המפעל, לכן אני יכולה לומר בוודאות מלאה ובלי שום אינטרסים (חוץ מאינטרס אחד לשמר את המפעל הנפלא הזה ושלא ייגמר לעולם...ועוד אחד – לעזור לאנשים שאני מבינה היטב את מצוקתם) שהנוסחא הזו עובדת כמו קסם ובגדול. לגבי הגירוד בקרקפת, אני יודעת שאחת הבנות שגם סובלת מזה (זה נקרא סבוריאה אם אני לא טועה), הוא שילב גם טיפול בזה. אם את רוצה עוד פרטים תוכלי להתקשר אלי לנייד 052-5092662 משעה 17:00 ואילך. בברכה, סטפני

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות