כתמי קרחת

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

07/12/2008 | 11:15 | מאת: רונית

שלום וברכה, לבעלי שיער עבה וצמיחת שיער צפופה. לאחרונה נוצרו שני כתמי קרחת בראשו. האחד בקוטר של 3 ס"מ. נראה לי שיש עוד אזורים שמאבדים שיער. מה זה? יש לתופעה הזו טיפול? בתודה מראש, רונית

07/12/2008 | 12:41 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

רונית שלום, התופעה שאת מתארת נקראת קרחת אזורית והיא עלולה לקרות בכל גיל. התופעה הזו מאופיינת בדרך כלל בצמיחה עצמית של השיער או בתגובה מהירה לטיפול מקומי . לאחרונה הוכח כי הקירחות האיזורית הינה תופעה אוטו-אימונית, כלומר שתאי המנגנון החיסוני של הגוף עצמו תוקפים את זקיקי השיער. הוכח גם כי זקיקי השיער הפגועים אינם מושמדים ולכן הם שומרים על פוטנציאל צמיחה - על בעלך לגשת לרופא עור שיאבחן בדיוק את סוג ההתקרחות.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות