הקשר בין שומניות הקרקפת לנשירה.

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

13/11/2008 | 08:49 | מאת: מתן

שאלות: 1.האם השומניות מצביעה על DHT באיזור הזקיקים? 2.האם השומניות הזאת נקראת סבוריאה, או ששניהם תהליכים שונים של הפרשת שומן? 3.קרקפת שומנית מצביעה על רגישות לDHT ? תודה רבה ד"ר.

13/11/2008 | 11:14 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

מתן שלום, השומניות לא מצביעה בהכרח על קיומו של DHT בזקיקי השיער. הסבוריאה הינה מחלת עור ואין קשר בינה לבין קרקפת שומנית.

14/11/2008 | 09:12 | מאת: מתן

1.יש דרך לדעת את זה בוודאות? הובחנתי כסובל מסבוריאה, פעם זה היה רק רק בפנים ולאחר מכן עבר לקרקפת(בעיקר שומן לפעמים פצעים אדומים וגירודים לא תמיד אבל.) 2.אם לא חופפים כל יום זה מזיק או רק לא הגייני פשוט? אני לא חופף כל יום ומשתמש בניזורל שמפו וקרם לפנים. 3.יש עוד משהו מומלץ לקרקפת חוץ מהשמפו? ועוד שאלת קטנה האם שמעת על קרם סבורם? ושוב תודה לך.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות