נשירת שיער חריפה

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

07/09/2006 | 03:02 | מאת: שיר

בס"ד שלום רב, אני בת 26 ולפני בערך חודש וחצי - חודשיים החלה לי נשירה מאסיבית מהקרקפת, ממש זה החל ביום בהיר אחד ללא כל סימן. השיער נושר בעיקר שאני חופפת או כשאני מעבירה יד בשיער. כשאאני חופפת זה ממש נורא אני מעבירה יד בשיער , בעדינות וממש בעדינות ויורדות לי איזה 30 שערות כל פעם, השיער איבד מהנפח שלו ויחד איתו כל הבטחון העצמי שלי. הייתי אצל רופאת עור שביצעה לי בדיקות דם (ספירת דם ובדיקות הורמונליות) והכל יצא תקין ברוך השם. אני לא יודעת מה לעשות, ממש מיואשת , אני לפעמים אולי חושבת שזה בגלל הגלולות שנטלתי - נטלתי במשך חצי שנה , הפסקתי לחודשיים ולאחר מכן שבתי ליטול עוד חודשיים ולבסוף שוב הפסקתי וכעת אני בלי גלולות במשך חודשיים, ובפעם הראשונה שהפסקתי לא הייתה לי תופת לוואי שכזו, אני ממש לא יודעת מה לעשות. הרופאה בלית ברירה ייעצה לי ליטול כדורי ויטמינים (מסוג רוטס) ולהשתמש בשמפו של "פיוטו לשיער דליל" אך שוב, כלום לא עוזר. האם אתה יכול לשער מה קורה איתי? לנסות להתאים לי שמפו אחר , משהו , כל דבר שיעזור לי. תודה ובבכרה

07/09/2006 | 11:58 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום שיר, אחת הסיבות לנשירה היא כתוצאה משינוי הורמונאלי (נטילת הגלולות והפסקתן), וכעת הגוף צריך להסתגל למצב החדש. שמפו בד"כ עוזר לאיכות השיער ולא לנשירה.רוטס HR הם ויטמינים רגילים ולא עוזרים לנשירה. ממליץ בכל אופן להיבדק ולראות שלא קיימות סיבות נוספות לנשירה. אני לא יכול לאבחן דרך האינטרנט.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות