טלוגן אפלוביום

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

05/10/2008 | 00:38 | מאת: עידו

שלום רב, הייתי אצל רופא עור שאמר שהוא אינו יודע להבדיל בין נשירה גנטית לטלוגן אפלובוים??? הייתי שמח באם ניתן להסביר לי כיצד עלי לזהות את התופעה. אני אחרי דיאטה ולחץ נפשי והנשירה התגברה בחודש האחרון על כל הפדחת ומעט גם לצדדים. כיצד אדע בוודאות??

06/10/2008 | 09:59 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום עידו, נשירה בשלב זה היא הנפוצה ביותר, בעיקר אצל נשים. ט?לו?ג?ן הוא שלב המנוחה המקדים את שלב נשירת השיער. בדרך כלל, כשלושה אחוזים מהשיערות נמצאים בשלב זה. במצב של נשירת טלוגן (telogen effluvium) נמצאים בשלב הטלוגן כ-20–30 אחוזים מהשיערות, ועל כן אנו עדים לשיעור נשירה גדול יותר משיעור צמיחה. נשירת שיער בשלב הטלוגן עשויה להיות חדה או כרונית. סביר להניח כי לא מדובר בזה, כי תופעה זו נגרמת בעיקר אצל נשים. יכול להיות שהלחץ היווה כטריגר לנשירת השיער וזירז את תהליך ההתקרחות. קשה לי לדעת בלי לבדוק.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות