סבוריאה וגרד

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

01/10/2008 | 19:12 | מאת: אהרון

שלום, יש לי אודם קל וקשקשים בקרקפת. 1.כיצד ניתן להבחין האם זו סבוריאה? ברצוני לציין שיש לי אודם גם בפנים באזור בגבות הלחיים האף והזקן. 2. האם ייתכן שעקב האודם {אולי הסבוריאה} יהיה לי דלילות קלה של שיער שם? [להדגיש-לא התקרחות אלא דלילות קלה] 3. מה ההגדרה לשיער שומני המצביע על התקרחות? הוא שומני כל יומיים שלושה או שבוע.

05/10/2008 | 13:30 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום אהרון, 1.כיצד ניתן להבחין האם זו סבוריאה? ברצוני לציין שיש לי אודם גם בפנים באזור בגבות הלחיים האף והזקן. ת: נשמע כמו סבוריאה, אך יש לראות רופא. 2. האם ייתכן שעקב האודם {אולי הסבוריאה} יהיה לי דלילות קלה של שיער שם? [להדגיש-לא התקרחות אלא דלילות קלה] ת: יכולה להיות דלילות בעקקבות כך. 3. מה ההגדרה לשיער שומני המצביע על התקרחות? הוא שומני כל יומיים שלושה או שבוע. ת: שיער שומני לא בהכרח מצביע על התקרחות. בעבר רווחה הדעה כי קיים קשר בין שיער שמן לנשירת שיער. כיום יודעים שאין קשר בין השניים, וכי הורמון הדיהיד?רו?ט?ס?טו?ס?ט?רו?ן (DHT) הוא האחראי לנשירת השיער ולשיער השומני.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות