מינוקסי ואגירת נוזלים

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

19/09/2008 | 15:17 | מאת: טליה

שלום דוקטור, לפני כשנה וחצי סבלתי מנשירת שיער שפחתה מאד בעקבות שימוש במינוקסי 2%. אולם לאחר 4 חודשים, הבחנתי בנפיחות והעלאה במשקל, שלא היתה קשורה לשינוי בתזונה שלי וגיליתי שהמינוקסי יכול לגרום לאגירת נוזלים. מאז הפסקתי את השימוש בתכשיר, והנשירה לא חזרה, אבל הייתי שמחה להשתמש בזה שוב כתכשיר מונע, כי השיער עוד לא צמח ולא חזר להיות כפי שהיה. האם יש דרך טבעית ולא "אלימה" להתגבר על אגירת נוזלים? (אני פוחדת שתרופות משתנות יפגעו בכליות). האם יש עוד תכשירים חלופיים דומים למינוקסי שלא גורמים לתופעה הזו? תודה רבה.

21/09/2008 | 11:41 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום טליה, אני ממליץ לך להתחיל שוב בטיפול במינוקסי ואם התופעה תחזור על עצמה להתייעץ עם רופא או להתחיל להשתמש ברוגיין קצף, תרופה בה החומר הפעיל זהה למינוקסי אך היא טובה יותר, ניתן לקנות אותה רק בארצות הברית או דרך האינטרנט.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות