נשירת שיער ותזונה

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

06/09/2006 | 21:59 | מאת: מאיה

שלום, אני בת 30 ומגיל 14 עושה דיאטות במתכונת ה"יו יו". בפעם הראשונה שעשיתי דיאטה עם מעט קלוריות ליום נשרו שערות ראשי באופן מאסיבי ומבהיל אך הכל חזר לאחר כשנה וחצי בערך. בפעמים הבאות שעשיתי דיאטות לא נשרו שערות ראשי אך בגיל 24 כתוצאה מדיאטה נוספת החלה נשירה שנמשכה כחודשיים והייתה פחותה מהנשירה הראשונה. מאז אותה נשירה שנייה מגיל 24 מספר חודשים לאחר תחילת כל דיאטה ומדובר בדיאטה מאוזנת לפי דיאטנית שיערי מתחיל לנשור למספר חודשים נשירה מוגברת. בדיקות הדם שלי תמיד תקינות ואין לי חסרים בויטמינים ומינרלים משום שאני לוקחת תוספי תזונה מידי יום. שאלתי היא מדוע גם כשהדיאטה מאוזנת השיער נושר? וגם - בחצי שנה אחרונה עשיתי דיאטות כל אחת במשך 2-3 חודשים עם מרווח של חודשיים ביניהן ולאחר 6 חודשים מתחילת הדיאטה הראשונה ובסיום הדיאטה השנייה החל שערי לנשור ונושר מזה כחודשיים. שאלתי היא האם הנשירה הנוכחית היא תוצאה רק של הדיאטה הראשונה ועלי לצפות לנשירה נוספת בעוד מספר חודשים שתבוא כתוצאה מהדיאטה השנייה או שמשום שהנשירה החלה בסיום הדיאטה השניה לא תבוא נשירה נוספת משום שכרגע מצב הזקיקים בנשירה והפסקת צמיחה וכשהזקיקים יהיו שוב במצב צמיחה הכל יחל מחדש ולא יגיע מחזור של הדיאטה השנייה ובו השיער ינשור. כיצד מנגנון זה עובד? האם על כל דיאטה בנפרד נושרות שיערות או שתיתכן נשירה אחת ולאחריה כל מה שהיה קודם נמחק? שאלתי האחרונה הכי חשובה לי ואודה לך מאוד על התייחסותך בהקדם. תודה רבה מקרב לב.

07/09/2006 | 11:40 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום מאיה, ידוע שדיאטה חריפה גורמת לנשירה ולעיתים זה בלתי הפיך. יכול להיות שתהיה לך נשירה נוספת בעקבות הדיאטה השנייה.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות