התחלת התקרחות

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

16/09/2008 | 10:36 | מאת: דן

בוקר טוב ד"ר: בשנה האחרונה ישנה אצלי נשירת שיער,כאשר בחודשים האחרונים הנשירה הוגברה באזור המפרצים ובקדמת הראש.נבדקתי אצל רופא עור לפני שנה שטען שיש סימנים של התחלת התקרחות אך לא ברמה שניתן להסיק בבודאות שזאת התקרחות גברית טיפוסית.בהמלצת הרופא הנני משתמש ברוגין קצף אך אך אינני יכול להעיד על שיפור משמעותי. יש לציין שעדין מצבו של השיער שלי הוא בגדר הסביר,כלומר אף אחד מהסובבים אותי לא מבחין באיזה שינוי בשיער רק אני בתור אחד שמכיר את שערות ראשי יכול להעיד על שינוי משמעותי בעובי השערה וכן על כמות השערות על ראשי. שאלתי היא האם במצב הנ"ל כדאי לשקול התחלת נטילת התרופה פרופרסיה?ובנוסף האם ישנם השלכות בריאותית בנטילת כדור לתקופת זמן ארוכה מעבר לאפשרות שנטילת הכדור תגרור אחריה תופעות לוואי?אציין שאבי קירח,בתודה מראש,

16/09/2008 | 18:03 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום דן, אני ממליץ לך להגיע לרופא עור ולהתייעץ איתו לגבי התחלת השימוש בפרופסיה, זוהי התרופה הטובה ביותר כיום לעצירת הנשירה ולצמיחת שיער ולא קיים סיכון בנטילתה לאורך זמן. מה גם שבקרב 98% מהגברים ההתקרחות היא גנטית הורמונלית, לכן סביר להניח שזה גם המקרה שלך.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות