קשר בין כינים לנשירה?

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

11/08/2008 | 23:16 | מאת: רוני

ד"ר שלום, אני בת 22 בריאה בד"כ ואני סובלת מבעית כינים כרונית שמלווה אותי מאז ילדות, ניסיתי עשרות סוגי טיפולים מכל התחומים, תספורות קצרות מאוד, סירוק מתמשך וטיפולים קונבנציונלים ולא קונבנציונלים ודבר לא עזר, נראה שלכינים יש משיכה לקרקפת שלי משום מה. בכל מקרה, בשנים האחרונות אני סובלת מנשירה שבשנה האחרונה התגברה מאוד עד כדי כך שאיבדתי יותר ממחצית משיערי (הי'ה לי שיער עבה מאוד) והנשירה רק מתגברת עם הזמן. בדיקות דם שנעשו מספר פעמים תקינות והנשירה לא פסקה למרות לקיחת תוספי מזון ותרופות אחרות. אני מתחילה לראות ממש אזורים כמעט ריקים משיער וזה מאוד מלחיץ. שאלתי היא, האם יתכן שהנשירה נגרמת בעקבות בעית הכינים הכרונית, ראיתי במספר מקומות שאין קשר אך האם יתכן שהוא פשוט לא נתגלה. האם לא הגיוני שבעקבות מציצת הדם של הכינים מהקרקפת מתדלדלת אספקת הדם לשורשי השיער ובעקבות כך הוא נושר? חשוב לצי'ין שאין נשירה גנטית במשפחתי. לנשים שיער עבה מאוד. אני מאוד מחכה לתשובה ואשמח אם תוכל לברר זאת ואם כן, מה ניתן לעשות בנידון? תודה מראש, רוני

12/08/2008 | 12:16 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום רוני, אין קשר בין הכינים לנשירת שיער. אני ממליץ לגשת לרופא עור המומחה בשיער על מנת לקבל תכשיר לכינים וכן לבדוק את סיבת הנשירה.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות