אזור מוקרח מלידה

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

31/07/2008 | 13:10 | מאת: קרינה

שלום לך ד"ר אלכס! מאז גיל קטן יש לי אזור קטן מעל האוזן (כמו מפרץ) בשיער בו לא צומח לי שיער מאז הלידה וזה נראה כמו קרחת קטנה.רציתי לשאול האם יש אפשרות להשתיל שיער במקום בו לא צמח שיער מעולם ואם כן מה הסיכונים לכך. תודה.

03/08/2008 | 12:16 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום קרינה, ישנם מקרים רבים בהם נולדים עם צלקת/ איזור מקריח. שיטת השתלת השיער במצב זה דומה לשיטה הרגילה, אלא שבקרחת צלקתית יש צורך להרים את עור הקרקפת על ידי נוזלים כדי להכניס את השיערות מתחת לעור, שכן עור מצולק דק יותר מעור רגיל. שיעור הצמיחה של כלל השיערות המושתלות בקרחת צלקתית יכול להגיע ל-50–90 אחוז.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות