התקרחות - המחלה הכי קשה אחרי איידס :)

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

06/07/2008 | 08:34 | מאת: תומר

וגם אם לא.... בהחלט המכה ה11. שלום! רציתי לדעת - האם מרכיבים מסויימים שחסרים בדם עלולים לגרום לנשירה, או הגברה של נשירה, בגיל מוקדם יותר מהגיל ה"גנטי"? אנחנו משפחה של גברים מקריחים, מה לעשות, אבל שמתי לב שאני (רק בן 22) מתחיל כבר תהליכי מפרצים, ושיערי נהייה דליל בקדמתו, בעוד שאחי שגדולים ממני במספר שנים התחילו בשלב מאוחר יותר. אני צמחוני, ורציתי לדעת האם קיים איזשהו מחסור בתזונה שלי שעלול להשפיע על זה. אין הרבה דברים שיכולים לשבור לי את האידאולוגיה, אבל אם הייתי יודע שזה גורם לי לאבד את השיער שלי.... אולי הייתי אוכל איזה דגיגון בשבוע :-\ ברזל? B12? משהו אחר? אני מתחיל כרגע טיפול מקומי עם אמפולות שאני לא זוכר את שמן, שבתקווה יעזרו, אבל אני מניח שאם התזונה שלי מהבחינה הזו לא תהייה טובה - שום דבר לא יעזור. תודה רבה, תבורכו, תומר.

07/07/2008 | 20:53 | מאת: ם

ופה אתה תקוע בברוך הזה כל החיים

08/07/2008 | 14:08 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום תומר, אצל צמחונים יש אכן נטייה לשיער דליל יותר כי חסר החלבון מן החי. אך יש לבדוק אם ישנן סיבות נוספות כגנטיקה, ועושה הרושם שכנראה ירשת גם זאת ממשפחתך. אני ממליץ ללכת לרופא עור המומחה לשיער על מנת לקבל טיפולים יעילים נגד נשירת שיער ועצירת ההתקרחות.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות