נשירת שיער

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

02/07/2008 | 11:14 | מאת: מיכל

ד"ר שלום, בת 29 סובלת כבר 5 שנים מנשירת שיער חזקה. לאחרונה נאמר לי שהקרקפת שלי מלאה בסבום (שומן שעל הקרקפת), האם הנשירה נובעת מעודף סבום? האם טיפול נכון והפחתה של סבום בקרקפת תפחית את הנשירה? לתשובתך אודה.

02/07/2008 | 13:47 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום מיכל, רצוי לחפוף מדי יום ולהשתמש לסירוגין בשניים-שלושה סוגי שמפו לשיער שמן. בעבר רווחה הדעה כי קיים קשר בין שיער שמן לנשירת שיער. כיום יודעים שאין קשר בין השניים, וכי הורמון הדיהיד?רו?ט?ס?טו?ס?ט?רו?ן (DHT) הוא האחראי לנשירת השיער ולשיער השומני.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות