שלום

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

30/06/2008 | 07:55 | מאת: חן

דוקטור יש לי 2 שאלות. 1.להערכתך כמה שנים ייקח עד שיהיה פתרון מוחלט לקרחת..משהו כמו 5 שנים עם הקטע של השכפול שיער? 2. לכל בנאדם יש נשירת שיער נכון? הכוונה היא שלכל בנאדם יוצא עד 100 שערות ביום? או שיש כאלה שיוצא ויש כאלה ששערה אחת לא יוצאת להם. יש לי חברים שאני איתם כל היום ואני מושך ולא יוצא להם כלום..אולי אחרי כמה פעמיים..רואים 2 שערות שבקושי...

30/06/2008 | 09:34 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום חן, 1.להערכתך כמה שנים ייקח עד שיהיה פתרון מוחלט לקרחת..משהו כמו 5 שנים עם הקטע של השכפול שיער? ת: אני מעריך שזה יקח עוד לפחות 10 שנים. 2. לכל בנאדם יש נשירת שיער נכון? הכוונה היא שלכל בנאדם יוצא עד 100 שערות ביום? או שיש כאלה שיוצא ויש כאלה ששערה אחת לא יוצאת להם. יש לי חברים שאני איתם כל היום ואני מושך ולא יוצא להם כלום..אולי אחרי כמה פעמיים..רואים 2 שערות שבקושי... ת: כל בן אדם מאבד שיערות בתקופה זו או אחרת.יש מחזוריות לחיי השיערה של צמיחה, מנוחה ונשירה. את הנשירה ניתן לראות בבירור כשמסתרקים ובזמן החפיפה. זה לא אומר שאנחנו מאבדים בדיוק 100 שיערות, אך איבוד של עד 100 שיערות ביום עדיין יחשב כנורמלי.ואגב, אם מושכים את השיער כל הזמן, בסופו של דבר הוא יצא. אין צורך כל הזמן לבצע "בדיקות" אם יש נשירה או לא. הבדיקה הטובה ביותר היא הבדיקה על הכרית לאחר השינה. אם לאחר שינה אתה מוצא 8 שיערות על הכר, כנראה שמדובר בנשירה משמעותית ואז יש לגשת לרופא העור.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות