מינוקסי 5, פרופסיה והתקרחות

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

29/06/2008 | 19:08 | מאת: ירון

שלום אני בן 21, ובשנתיים האחרונות התחלתי להקריח, היום הייתי אצל רופאת עור. היא אמרה לי לקחת מינוקסי 5 ופרופסיה. בקשר למינוקסי רציתי לדעת האם יש תופעות לוואי לדבר הזה. קראתי מה שקראתי שזה גורם לשלשולים ולהקאות. מה הסבירות שזה יקרה וכעבור כמה יהיו לי תופעות לוואי אם יהיו. ה השאלה יותר חשובה היא על הפרופסיה ועל תופעות הלוואי שבעקבותיה. מה הסיכוי שזה יקרה וכעבור כמה זמן זה קורה. רופאת העור המליצה לי על זה והיא אמרה שאין בזה תופעות לוואי, ומצד שני אח שלי אמר כי הוא לא היה נוגע בזה משום שעשה תחקיר בנושא. מה אתה ממליץ. כמה אנשים מתלוננים על תופעות לוואי בעקבות התכשיר ומה הסיכוי שזה יקרה. השאלה השלישית היא באיזה גיל מתחילים להקריח. אני הבנתי שמגיל 18 מתחילים להקריח. לי יש הרגשה שזה התחיל לפני. עד גיל 13 היו לי תלתלים ענקים. בגיל 15- 16 המצב השתנה. זה החל שהשכבתי את השיער והייתה לי הרגשה שהשיער למעלה הנמיך וזה יצר מצב שהנמכתי אותו. בגיל 16- 17 נדמה לי שלקחתי יותר זמן להסתפר והשיער שלי למעלה גבה רק אחרי 9 חודשים שבדרך כלל השיער צומח בגיל לי אחרי חודשיים שלושה. לקראת גיל 20 שהסתפרתי שוב פעם ראיתי לפתע שאני מתחיל להקריח. השאלה היא אם היעלמות התלתלים הייתה סימן שאני הולך להתקרח. תודה מראש

30/06/2008 | 09:59 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום ירון, אני אתחיל עם שאלתך האחרונה, ההתקרחות זה עניין גנטי ויש המתחילים להקריח בגיל 18 או אפילו לפני ויש המתחילים בגילאים מאוחרים יותר. השימוש בתכשיר המינוקסי מלווה בתופעת לוואי של גירוי בקרקפת, אולם רק שישה אחוזים מן המשתמשים סובלים ממנה. אם מפסיקים את השימוש, השיער שצמח בעקבות הטיפול נושר. תופעות לוואי בנטילת פרופסיה : פחות משני אחוזים מהגברים שהשתתפו במחקרים קליניים, דיווחו על תופעת לוואי של ירידה בחשק המיני, וכן ניכר סיכון קטן בהפחתת נפח הזרע, אם בלוטת הערמונית קטנה עקב נטילת פרופסיה. פעילות הזרע נשארה נורמלית, ולא הושפעה מהתרופה. תופעות לוואי אלה נעלמו בקרב אחוז ושליש מהמשתתפים (בדומה לשיעור בקרב המטופלים בפ??ל?צ?ב?ו?) עם הפסקת השימוש בתרופה. תופעות אלה, העלולות להופיע בחודש הראשון של השימוש בתרופה, הן במקרים רבים זמניות, ובהמשך הטיפול הן חולפות מאליהן. שיעורן יורד לכחצי אחוז לאחר שנתיים של נטילת התרופה. במחקר שנערך בקרב 181 גברים ונמשך שנה, נצפתה ירידה קלה בנפח בלוטת הערמונית, אולם נמצא כי פעילות הזרע ואיכותו נשארו תקינות לחלוטין גם בתקופת נטילת הפרופסיה.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות