שלום דוקטור

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

25/06/2008 | 13:21 | מאת: חן

שלום לך דוקטור. הייתי מעוניין לדעת מתי שכפול שיער יהיה כבר נפוץ? אני שמעתי עליו כבר משנת 2004 שעוד 4 שנים זה יהיה זמין... והנה 2008 וזה עוד לא זמין?! האם ידוע לך באיה שלב הם נמצאים או שזה כבר מיושם היום? תודה רבה. חן

26/06/2008 | 11:09 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום חן, בשלב הראשון –עשו ניסיון בעכברים. לקחו שיער ממקום מסוים מגוף העכבר, הפרידו את תאי הגזע ושיכפלו זאת. את התאים הזריקו לעכבר בעור שבו לא היה שיער, והשיער אכן ניקלט וצמח. השלב השני - נעשה על בני אדם, בשלב זה - נלקח שיער מחלקה האחורי של הקרקפת ובתנאי מעבדה, הצליחו להפריד את תאי הגזע מן השיערה וכעבור 8 שבועות, שכפלו את התאים לאלפים. 19 מתנדבים ביצעו את הניסוי בדרגות התקרחות שונות, 4-7 בסולם ההתקרחות. במשך חודשיים תאי הגזע היו במעבדה על מנת להתרבות. לאחר כחודשיים עשו ביופסיה על מנת לראות כיצד השיער נקלט. במרץ 2008 מתוך 19 המתנדבים ל14 מתוכם צמח השיער, כאשר 1 מתוך ה-19 לא הגיע לבדיקה. הצמיחה הייתה ניכרת לעין לחלקם ולחלק פחות. בספטמבר יתפרסמו כנראה תוצאות נוספות מתוך הניסוי. השלב השלישי – מתוכנן בעוד כשלוש שנים. מחקר בינלאומי במרכזים שונים בעולם, שיכלול גם את ישראל. מדובר בפריצת דרך של מרכז ראשון המצליח לשכפל שיער.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות