אלופסיה אראטה

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

27/05/2008 | 15:40 | מאת: גל

שלום רב אני בת 31,לפני שנתיים הופיעו לי לראשונה שני מוקדי התקרחות בחלק הקאודלי של הראש וזאת אחרי מבחני מדינה קשים בסיום הלימודים,מפגישה אצל רופאת עור מומחית עלה כי זו אלופסי אראטה והוזרקו לי בסדרה 3זריקות סטורואידים בנוסף נטלתי כדורי רוטס טבעייםוכעבור כמה חודשים זה עבר.אני לא אוכלת בשר ודברי חלב מתאמים אידיאולוגים כבר שנתיים וחצי,מאז הפעם הראשונה הופיע לי עוד מוקד ובו טיפלתי רק עם שמפו וכדורי רוטס כעבור זמן מה זה נעלם,לפני כמה ימים הבחנתי במוקד נוסף באיזור חדש....מה הטיפול האולטימטיבי?האמת האלופסיה הזו היא רק בעקבות לחץ נפשי?ומכך אסיק שאין ממש טיפול?האם זה קשור לתזונה לקויה? אודה לך מאוד לתגובה מהירה ,זה די מלחיץ הסיפור הזה תודה

29/05/2008 | 09:43 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום גל, אלופציה אראטה נגרמת בד"כ ממתח ולחץ. אין טיפול חד משמעי לתופעה זו. אם התופעה חזרה יש להיוועץ שנית עם רופא עור לגבי המשך טיפול.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות