פרופסיה

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

24/05/2008 | 11:59 | מאת: אלמוני

שלום כמה שאלות ברשותך לגבי פרופסיה . 1.האם פרופסיה יש לה הגבלת גיל .אני בן 39 כמעט 2.האם פרופסיה מסוכנת . 3.בעבר לקחתי פרופסיה והפסקתי בגלל ירידה בכמות זרע וחשק מיני .האם זה מצב מסוכן או שניתן המשיך לקחת גם במצב של ירידה בכמות זרע ודליל ירידה בחשק מיני .האם מותר להמשיך גם במצבים אלה לקחת פרופסיה או להפסיק מיד . 4.האם חייבים לקחת יום יום או אפשר יום כן יום לא 5.האם לפני התרופה צריכים לעשות בדיקות מסויימות או לא .האם רק רופא עור נותן או גם רופא כללי . 6.האם פרופסיה גורמת לבעיות בתיפקודי כבד 7.עד כמה בטוחה הפרופסיה בתודה

28/05/2008 | 14:05 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום אלמוני, עדיף לטול אותה לפני גיל 45. מומלץ לגברים מעל גיל 40 לבדוק את רמת ה-PSA בדם לפני תחילת הטיפול בתרופה, כדי לדעת מה מצב בלוטת הערמונית. פחות משני אחוזים מהגברים שהשתתפו במחקרים קליניים, דיווחו על תופעת לוואי של ירידה בחשק המיני, וכן ניכר סיכון קטן בהפחתת נפח הזרע, אם בלוטת הערמונית קטנה עקב נטילת פרופסיה. פעילות הזרע נשארה נורמלית, ולא הושפעה מהתרופה. תופעות לוואי אלה נעלמו בקרב אחוז ושליש מהמשתתפים (בדומה לשיעור בקרב המטופלים בפ??ל?צ?ב?ו?) עם הפסקת השימוש בתרופה. תופעות אלה, העלולות להופיע בחודש הראשון של השימוש בתרופה, הן במקרים רבים זמניות, ובהמשך הטיפול הן חולפות מאליהן. שיעורן יורד לכחצי אחוז לאחר שנתיים של נטילת התרופה. במחקר שנערך בקרב 181 גברים ונמשך שנה, נצפתה ירידה קלה בנפח בלוטת הערמונית, אולם נמצא כי פעילות הזרע ואיכותו נשארו תקינות לחלוטין גם בתקופת נטילת הפרופסיה. לעתים נדירות ביותר עלולה הפרופסיה לגרום להגדלת החזה, אולם כמו בתופעות אחרות, הפסקת השימוש גורמת לחזה לשוב לגודלו הטבעי. יש לטול את התרופה בכל יום. התרופה הנה תרופת מרשם ומומלץ להיוועץ עם רופא העור טרם השימוש.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות