4 שאלות

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

16/05/2008 | 00:56 | מאת: שאלה

1.האם יש חומר לטיפול מקומי שמתאים לנשים שיישפר צמיחת שיער באזור המצח...? 2.האם אפשר לקנות אלופקסי או מינוקסי בבית מרקחת או שצריך מרשם רופא..? 3.איך החומרים האלה משפרים את צמיחת השיער ממה הם עשויים...? 4.האם למי שיש רק דלילות(נשירה מדי פעם באזור המצח...) לא מומלץ להשתמש בחומרים כדי לא להחממיר את המצב אודה לעזרתך

18/05/2008 | 12:01 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום, 1.האם יש חומר לטיפול מקומי שמתאים לנשים שיישפר צמיחת שיער באזור המצח...? ת: מינוקסי/ ריגיין 5%. למרות שכתוב שזה מיועד לגברים. גירסה זו היא היעילה ביותר. 2.האם אפשר לקנות אלופקסי או מינוקסי בבית מרקחת או שצריך מרשם רופא..? ת: לא זקוקים למרשם לתרופות אלו. 3.איך החומרים האלה משפרים את צמיחת השיער ממה הם עשויים...? ת: במחקרים נמצא שמינוקסידיל גורם לגירוי תאי הא?פ?ית?ל בזקיק השיערה. פעולה זו מאריכה את מחזור חיי השיערה ומעודדת את צמיחתה של שיערה חדשה. התרופה ממריצה את זקיקי השיער וגורמת להם לעבוד בתפוקה גבוהה יותר למרות נוכחות ה-DHT, אולם היא איננה מפחיתה את רמתו. כיום ניתן להשתמש במינוקסי המגיע לא כנוזל, אלא כקצף המכיל גליצ?רין במקום פ??רו?פ??יל?ן ג?ליקו?ל – האחראי לגירוי ולשומניות בקרקפת. 4.האם למי שיש רק דלילות(נשירה מדי פעם באזור המצח...) לא מומלץ להשתמש בחומרים כדי לא להחממיר את המצב ת: אני לא יכול לענות על כך בלי לבדוק. אודה לעזרתך

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות