התקרחות

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

15/05/2008 | 23:03 | מאת: אלכס

שלום דוקטור! השיער התחיל לנשור כבר בגיל 18. היום אני בן 25. איזה טיפוליפ קיימים? ומה הן תופעות הלוואי? האם יש באופק סימנים של פריצת דרך בתחום הפסקת הנשירה או גדילה מחודשת?

18/05/2008 | 11:58 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום אלכס, כיום ישנם טיפולים שונים למניעת נשירת השיער וההתקרחות, ביניהם טיפולים מקומיים, טיפול סיסט?מי, פאות ותוספות שיער והשתלות שיער. בקטגוריית התרופות ניתן למצוא את הפרופסיה שזוהי תרופת מרשם ואת המינוקסידיל (תרופה שלא מצריכה מרשם רופא). תופעות לוואי של המינוקסידיל: השימוש בתכשיר מלווה בתופעת לוואי של גירוי בקרקפת, אולם רק שישה אחוזים מן המשתמשים סובלים ממנה. תופעות לוואי של הפרופסיה: פחות משני אחוזים מהגברים שהשתתפו במחקרים קליניים, דיווחו על תופעת לוואי של ירידה בחשק המיני, וכן ניכר סיכון קטן בהפחתת נפח הזרע, פעילות הזרע נשארה נורמלית, ולא הושפעה מהתרופה. תופעות לוואי אלה נעלמו בקרב אחוז ושליש מהמשתתפים (בדומה לשיעור בקרב המטופלים בפ??ל?צ?ב?ו?) עם הפסקת השימוש בתרופה. תופעות אלה, העלולות להופיע בחודש הראשון של השימוש בתרופה, הן במקרים רבים זמניות, ובהמשך הטיפול הן חולפות מאליהן. שיעורן יורד לכחצי אחוז לאחר שנתיים של נטילת התרופה. במחקר שנערך בקרב 181 גברים ונמשך שנה, נצפתה ירידה קלה בנפח בלוטת הערמונית, אולם נמצא כי פעילות הזרע ואיכותו נשארו תקינות לחלוטין גם בתקופת נטילת הפרופסיה. לעתים נדירות ביותר עלולה הפרופסיה לגרום להגדלת החזה, אולם כמו בתופעות אחרות, הפסקת השימוש גורמת לחזה לשוב לגודלו הטבעי. אין לצערי חידושים בנושא זה מעבר לכתוב לעיל.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות