נשירה

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

28/04/2008 | 12:20 | מאת: גבריאל

שלום דוקטור. יצא לי לקרוא בפורום שאתה בטוח מכיר אותו beok היה רשום את שמך שמה שאתה חיברת כמה מאמרים.. ומצאתי שיש סתירה בכל מיני דברים שאתה אומר כאן. אני משתמש בפרופסיה כבר שנה ויש תוצאות יפות מאוד. אך אני פעם שעברה ניכנסתי אלייך ושאלתי אותך.. ד"ר אני מפחד שאני יאבד את השיער שלי לאחר 5 שנים..כי רק לאחר 5 שנים בערך השפעותיה של התרופה פגה. ואתה אמרת לי כל עוד אתה תשתמש בתרופה הזאות השפעות שלה יהיו עלייך כל החיים..אומנם האחוזים ירדו בטיפה אבל זה ישמור על מצב השיער הקיים. ובפורום beok היה רשום שבסופו של דבר הקרחת תנצח..לא משנה ..אתה תרוויח שנה שנתיים שלוש או 4 ואפילו 5..ואז בסופו של דבר אתה תהיה קירח. אז אני עוד לא הבנתי אותך כל כך? אם אני יהיה אם התרופה 10 שנים אז עדיין הקרחת לא תופיע אצלי? או שכן יתחיל להיות קרחת כי פרופסיה זה לא למנוע נשירה. זה רק לדחות את הקץ. תודה רבה מראש.

29/04/2008 | 16:11 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום גבריאל, על מנת להבין את התהליך: תרופת הפרופסיה (פינ?סט?ריד 1 מ"ג) עוצרת את תהליך הייצור של ה-DHT על ידי עיכוב של הא?נזים 5-אלפא ר?דו?קטאז מסוג 2 ( (5-Alpha Reductase type 2ועל ידי כך היא גורמת לירידת רמת ה-DHT בקרקפת, דבר המחדש את תהליך הצמיחה ה"טבעי" של השיערה ואף מביא לשיקום זקיקי השיער. ברוב המקרים יוביל השימוש בפרופסיה לעצירת נשירת השיער, ובאחוז מסוים מהמקרים ניתן יהיה להבחין לאורך זמן בצמיחת שיער מחודשת. לגברים הסובלים מהתקרחות גברית טיפוסית יש בקרקפת זקיקי שיער מסוימים המתוכננים גנטית להגיב בצורה שלילית לרמות גבוהות של DHT בדם. הזקיקים הרגישים ביותר בקרקפת נמצאים בצדע?יים (מפרצים), בק?דמת הקרקפת ובקודקוד, אולם למעשה כל הזקיקים בשיער יושפעו לבסוף מרמת ה-DHT. השימוש הממושך בתרופת הפרופסיה מאפשר לגברים בעלי התקרחות גנטית "להרוויח זמן" ולשמ?ר לכל הפחות את השיערות הקיימות על ראשם. "ההודעה" להפסיק את צמיחת השיער, ש"משגר" ה-DHT אל זקיקי השיער הרגישים אליו, תשתבש במשך כל תקופת השימוש בתרופה, ושעון הזמן "ייעצר". כלומר, אם אדם בן שלושים יתחיל טיפול בפרופסיה, ייטול את התרופה במשך עשר שנים, ובגיל ארבעים יפסיק את השימוש בה, הוא ידחה בעצם את תהליך ההתקרחות שלו בעשר שנים. אולם יש לזכור, כי עם הפסקת נטילת התרופה יחל תהליך התקרחות מזורז עד שיגיע למצב שבו אמור היה המטופל להיות בהווה, אילולא נטל את התרופה.

01/05/2008 | 21:46 | מאת: דותן

לוודא שהבנתי: פרופסיה תמשיך לעצור את ההתקרחות כל זמן שאני לוקח אותה?

06/05/2008 | 16:14 | מאת: משתמש

הסברה היא שהקולטנים שבזקיקי השיער מתייעלים עם הזמן ולכן גם בכמויות קטנות יותר של DHT תימשך הנשירה וההתקרחות בסופו של דבר. אז כמו שאמר הד"ר - דחיית הקץ. גם אם תמשיך לקחת את התרופה.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות