נשירה והתקרחות

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

31/08/2006 | 14:02 | מאת: שרון

שלום רב, אני בת 25.5 ואני אנמית מגיל 12 בערך... בגלל חוסר אהבתי לבשר וכתוצאה מחוזר ברזל. עד גיל 13 בערך, היה לי שיער מלא והחל מהתיכון השיער שלי הידלל באופן משמעותי, עד כדי התקרחות בחלק הקדמי של הראש (קרוב למצח). בעבר אף ויטמין ה-b12 היה נמוך וטופל וכרגע אני לוקחת באופן קבוע שילוב של ויטמינים בי 1,6 ו-12. רופא העור אף נתן לי להשתמש במינוקסי 2%, אבל קצת הנשירה הולך וגובר. כשאני מסרקת את השיער לאחר חפיפה, נושרות לי קבוצות שיער וזה ממש מדאיג אותי. האם יש משהו שניתן לעשות מעבר למה שאני עושה כרגע. יכול להיות שאפילו השמפו לא טוב? אשמח למענה.

03/09/2006 | 12:52 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום שרון, ידוע שאנמיה היא אחת הסיבות הגורמות לנשירה. אם חסר ברזל, צריך לקחת ברזל. אך אם קיימת סיבה אחרת מעבר לאנמיה, יש לבדוק. לגבי מינוקסי, אני ממליץ על 5%. בחודש הראשון לשימוש, יכולה להיות התגברות בנשירה, אך עדיף להשתמש מינימום חצי שנה על מנת לראות תוצאות.

12/09/2006 | 10:51 | מאת: שרון

שלום ד"ר גינזבורג, תודה על המענה... אך רציתי לשאול בכל זאת... אני מבינה שהנשירה בעת השימוש במינוקסי אמורה להיות מוגברת יותר. הבעיה היא שהנשירה נהיתה מוגברת באופן ממש משמעותי, אני חוששת שאם אמשיך להשתמש בתכשיר לא ישאר לי יותר מידי שער על הראש . ברגע שאני אוספת את השיער זה נראה כמו שיער של תינוקות, שרואים את הקרקפת דרכו. אשמח להנחייתך.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות