קרחת בתורשה

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

16/03/2008 | 08:18 | מאת: אריה

משעורי הביולוגיה למדתי שגן הקרחת "יושב" על כרומוזום של האם. ובעצם האם היא הסיבה להתקרחות. מדוע אם כן אנו רואים בנים קרחים לאבות קרחים? ומדוע כל כך נפוצה הטעות שהאב הוא האחראי על התקרחות בנו? אודה מאד על תשובה אריה

16/03/2008 | 08:47 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום אריה, התקרחות יכולה לנבוע מצד האב או האם, והיא אף יכולה לדלג דור.

16/03/2008 | 19:20 | מאת: אריה

תודה על התשובה,אבל אני לא שאלתי על סיבות ההתקרחות ,אלא,שאלה של גנטיקה אצל הכרומוזום של מי (האם או האב) נמצא הגן שאחראי על הקרחת? אני יודע שהסיבות לקרחת הן לא רק גנטיות,אבל שאלתי מתיחסת אך ורק לקטע הגנטי. מקוה שהפעם אני מובן יותר ואודה על תשובה ואשמח מאד לקישור למאמר רלוונטי(לקטע הגנטי בלבד) אלפי תודות אריה

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות