כובעים/כיסויי ראש למינהם

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

29/02/2008 | 21:38 | מאת: יוסי

מיתוס שהגיע לאוזני, האם חבישת כובעים וכל מיני כיסויי ראש (כובע גרב) באופן קבוע כל יום כל היום עלולה לגרום לדילול בשיער? הרי הוא מונע מהקרקפת "לנשום" - נשמע הגיוני.

02/03/2008 | 09:41 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום יוסי, זהו מיתוס שיש לנפצו. דוגמה להמחשה : לאחר טיול שביצעתי לאחרונה בהרי האוורסט, תחקרתי עשרות סבלים (פורטרים) שהעמיסו את ציודי ושל רבים אחרים על גבי ראשם, ושמחתי לראות שאכן התיאוריה המדברת על חבישת קסדה צמודה, כובע או כל דבר אחר, איננה קשורה כלל לנשירת שיער ו/או התקרחות. הסבלים המסכנים סחבו על ראשם מטענים בעלי משקל רב באמצעות חגורה, וזאת הם עושים לעיתים תכופות במשך שעות רבות לפרנסתם. שיערם של אלו מלא עד מאוד, והם אינם סובלים מהתקרחות על אף המשקל הרב שהם נושאים על ראשם. המסקנה היא שההתקרחות נגרמת בעיקר מסיבה גנטית, והשאר זה מיתוס.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות