מספר שאלות בנושא השתלת שיער

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

24/02/2008 | 15:51 | מאת: אנונימי

האם אחרי ההשתלה השיער שהושתל יכול ליצמוח לאורך ולגובה ובלי בעיות? הכוונה שלי היא בלי נשירה וטבעי? ולא שערה לצד ימין שערה לצד שמאל?וכמה זמן אורכת ההשתלה? וכמה ימים צריך לנוח אחרי ההשתלה? ומה הכוונה של לנוח?? לא לעבוד פיזית אם צריך? לא להיתאמן ולהרים מישקולות כבדות מעל 10 קילו?ל הישתדל להיתהלך כמה שפחות? ומה לגבי הצלקת הנותרת בעורף? האם היא נעלמת עם השנים?פרופוסיה או מינוקסי יכולה להעלים אותה? יש פתרון לעניין הצלקת הנותרת?ולמה הכוונה שאומרים שצריך שיהיו מספיק שערות בעורף?הכוונה היא שיהיו שערות גם על הצוואר שמתחת לעורף?

25/02/2008 | 10:16 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום אנונימי, השיער שבחלקה האחורי של הקרקפת הנו השטח התורם, ממנו נלקחות שיערות, הן מופרדות ולאחר מכן משתילים אותן באיזור הדליל משיער. לא מדובר על שיערות שמתחת לעורף, אלא בחלק האחורי של הראש, מספר אצבעות מעל העורף. לאחר 3 חודשים השיער המושתל מתחיל לצמוח בקצב של ס"מ בחודש, ולאחר 9-12 חודשים, ניתן לראות את התוצאות המלאות. השיער מתפקד כמו השיער הקיים, ונכנס למחזוריות של חיי שיערה רגילה. השיער המושתל לעומת השיער הקיים תמיד ישאר. רופא מיומן אמור לדאוג לכיוון השיער בזמן ההשתלה שאורכת כ-3 שעות. במשך השבוע הראשון ישנם גלדים אשר נופלים עם השיערות המושתלות והשורש נשאר בפנים. כמו כן יש נפיחות בהתחלה, אך יש לכך פתרונות. עקרונית, ניתן לחזור לשיגרה יום-יומיים למחרת. יש להימנע מפעילות הקשורה בחלק העליון של הגוף למשך השבועיים הראשונים. הצלקת הנה מינימלית 1-3 מ"מ והיא מטושטשת מכיוון שישנן שיערות הצומחות בתוכה וכן השיער שלך מסתיר אותה. תרופות לא תעזורנה להעלימה. אך שוב, בהנחה שאינך הולך עם קרחת או תספורת קצוצה מאוד, לא רואים אותה כלל.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות