הפרעה במחזורי צמיחת שיער

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

24/01/2008 | 17:48 | מאת: אלי

אני סובל מנשירת שיער בכל הראש בחודשים האחרונים לאחר שאיבחן אותי רופא עור ובדיקות דם יצאו תקינות הוא המליץ לי לעשות בדיקה של מיקרוסקופית של הקרקפת בחשד שאולי מדובר בהפרעה במחזורי צמיחת שיער. שאלתי היא מה זה בעצם הדבר הזה ומהי הסבירות שלו?

27/01/2008 | 12:52 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום אלי, זו תופעה מוכרת. ט?ריכו?גרם – בדיקה מיקרוסקופית של שורשי הש??ער. את הבדיקה מבצעים באמצעות תלישה של 50 שערות בשניים או שלושה מקומות שונים בקרקפת. בכך למעשה בודקים באיזה מצב נמצא שורש הש??ערה. ניתן להבדיל בין שורש בשלב הצמיחה (anagen) לבין שורש בשלב הנשירה telogen)). ברוב ההתקרחויות, במיוחד במצב של התקרחות גנטית הורמונלית, רוב הש?ערות נמצאות בשלב הנשירה telogen)). ישנן מחלות מסוימות, שבהן הש??ער מצוי בשלב הצמיחה anagen)) ובכל זאת הוא נושר – למשל, לאחר טיפול כימותרפי.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות